Er flygtninge jobparate? Er virksomheder flygtningeparate? Velkommen til et morgenarrangement den 25. oktober hos Hvalsø Savværk klokken 8 – 10

Lejre Erhvervsforum og Erhvervsforum Hornsherred inviterer virksomheder til at stille spørgsmål og få svar fra Lejre Kommune og flere lokale virksomheder, der har erfaring med integration af flygtninge.

Det sker tirsdag den 25. oktober fra klokken 8 – 10 hos Hvalsø Savværk

Formand for Lejre Erhvervsforum, Johan Scheel udtaler:
”På morgenmødet skal vi som erhvervsvirksomheder i Lejre kommune have en faglig og åben drøftelse af, hvor jobparate flygtningene er, og hvor flygtningeparate virksomhederne er. Som arbejdsgivere skal vi kende til mulighederne for løntilskud, virksomhedspraktik, skræddersyede forløb og de sociale ydelser, så vi kan vurdere nytten og glæden af integration af flygtninge i vores virksomheder. Jeg er overbevist om, at mulighederne er der, men virksomhederne har mange spørgsmål til praktikken og økonomien.”

Kom og deltag i debatten og find ud af om du er en af de virksomheder, der kan se sig selv som arbejdsgiver for flygtninge.

Baggrund

Per 1. oktober 2016 skal flygtninge i virksomhedspraktik senest 4 uger efter deres ankomst til kommunen. En virksomhedspraktikant koster ikke virksomhederne lønudgifter, men de forpligter sig til at få en flygtning i arbejde nogle timer om ugen i en afgrænset periode på typisk 2 -3 måneder. På den baggrund har Lejre Erhvervsforum og Erhvervsforum Hornsherred taget initiativ til debatten.

Program den 25.10.

Klokken 08.00: Der serveres morgenkaffe og morgenbrød
Klokken 08.10: Hvalsø Savværks salgschef Tina Haagensen fortæller om savværkets flotte udvikling.
Klokken 08.20: Lejre Kommunes afdelingsleder for beskæftigelse og virksomhedsservice, Lasse Bjerregaard, fortæller om forskellige samarbejdsmuligheder mellem virksomheder og jobcenteret i Lejre Kommune og ikke mindst hvad jobcentret kan tilbyde i form af tilskud og hjælp. Virksomhedspraktik er blot en af flere muligheder for at indgå et vigtigt samarbejde mellem en flygtning, en virksomhed og Lejre Kommune.

Klokken 08.50: Herefter vil virksomheder fra Lejre kommune fortælle om deres konkrete erfaringer med at få flygtninge ind i deres virksomheder. Det drejer sig bl.a. om følgende virksomheder:

Super Brugsen i Hvalsø og Vognen i Kirke Såby

Klokken 09.20: Afslutningsvis vil der være en paneldebat med flere lokale virksomheder, der har erfaring med integration på arbejdspladsen. Deltagerne har rig mulighed for at stille uddybende spørgsmål til virksomhederne og jobcentret.

Klokken 10.00: Tak for i dag

Sådan deltager du

Gå ind på forsiden af www.lejreerhvervsforum.dk under Nyheder – ”Er flygtninge jobparate? Er virksomheder flygtningeparate?” og tilmeld dig online senest den 21. oktober.

Arrangementet er gratis for alle erhvervsvirksomheder i Lejre kommune.

Lokale politikere og presse vil også være inviteret til drøftelserne på morgenmødet.

Vel mødt
Lejre Erhvervsforum og Erhvervsforum Hornsherred

For yderligere oplysninger:
Lejre Erhvervsforums formand Johan Scheel på tlf.: 46 40 60 32.

Vil du vide mere om erhvervsforeningerne så gå ind på www.lejreerhvervsforum.dk og www.hornsherred-erhvervsforum.dk

Tilmelding SENESTE den 23. oktober, se nedenfor, tak

Hvalsø Savværks adresse er: Hvalsø Savværk, Bentsensvej 4, 4330 Hvalsø, telefon 46461616

    Dit navn

    Dit firma

    Din e-mail

    Venligst udfyld separat deltagerformular pr. deltager

    Tryk for større billede