Skab omsætning og likviditet trods COVID-19

 At handle lokalt har aldrig været vigtigere – men det er svært, hvis man er i en branche, som er tvunget til at holde lukket, eller gå på vågeblus som følge af COVID-19. For nogle kan forsalg af vare eller ydelser være et redskab til at mindske omsætningstabet.

Her er et par forslag til, hvordan du kommer i gang, og hvor du kan hente hjælp til at lave forsalg af dine varer eller ydelser.

Fra mange af de erhvervsdrivende i kommunen hører jeg heldigvis, at lokalsamfundene bakker op om de lokale virksomheder. Det sker fx ved at købe take away i stedet for at spise på restauranten, eller ved at hyre håndværkere til udendørs vedligehold. Men hvad gør man, hvis man fx er behandler, fotograf, sælger oplevelser eller på anden måde oplever et kraftigt dyk i omsætningen på grund af COVID-19?

 

For dig, der primært lever af at sælge B-2-C, så kan forsalg være ét af de redskaber du kan ty til. Måske sælger du allerede gavekort, klippekort eller rabatkort? Hvis det plejer kun at ske ved fysisk fremmøde i din butik, så kan du overveje at tilbyde salg digitalt i stedet. Det kan fx være via din hjemmeside eller via telefon og mail.

 

Du kan også overveje at benytte dig af crowdfunding – jeg (Nynne, erhvervschef) står som altid klar til at hjælpe dig på vej! Crowdfunding er dybest set finansiering fra kunderne. I den variant, der kaldes reward-baseret crowdfunding, er der i al sin enkelthed tale om et forsalg af dine produkter, for at få likviditet i kassen her og nu. Du skal så levere produkterne senere. Dine produkter eller ydelser er kundens ”reward” eller belønning for at støtte din virksomhed.

 

På grund af COVID-19 har en af Danmarks første og største reward baserede crowdfunding-platform, www.booomerang.dk, valgt at stille sin platform gratis til rådighed for selvstændige, der er ramt af COVID-19. Jeg, Nynne, har meldt mig som lokal kontaktperson, og du kan derfor kontakte mig, hvis du er nysgerrig på at komme i gang med at crowdfunde.

Sådan fungere det:

Vi har fået oprettet en kategori særligt til projekter fra vores område, som vi i dette tilfælde har valgt at tænke lidt større, nemlig Fjordlandet. Det har vi for hurtigst muligt at kunne skabe kritisk masse i antallet af projekter – på den måde hjælper du ikke kun din egen virksomhed, men også andre virksomheder i vores område, når du gør opmærksom på dit crowdfundingprojekt. På den måde kan vi løfte i flok. Du kan se kategorien her (til en start ligger der bare et testprojekt, som viser hvor hurtigt du kan komme i gang): https://www.booomerang.dk/cat/covid19-fjordlandet/

Vil du vide mere – så ring til erhvervschef Nynne Friis på 40 33 74 76.

 

Tryk for større billede