Fernisering GALLERI GL. LEJRE den 28. oktober fra 14.00 – 17.30

Peter griffin

DANCING TO THE ENIGMA OF TIME

GL. LEJRE
D. 28. OKTOBER – 26. NOVEMBER 2017

Den britiske kunstner Peter Griffin vil med sin kommende udstilling i Galleri Gl. Lejre, Dancing to the Enigma of Time, skabe en unik helhedsoplevelse.
Udstillingen forholder sig til begrebet tid, og hvordan vi som individer opfatter os selv i forhold til tiden.

Ved ferniseringen vil ord og musik smelte sammen, når kunstneren og en jazzpianist fra Niels Lan Dokys stab fremfører en performance ”Poems & Jazz” kl. 16.30 – 17.30

Jazz handler om improvisation og kunsten at være i øjeblikket.
Livet selv er den ultimative improvisation.
Simpelt formuleret er det en konstant afspejling af livet selv. Det er også sådan Peter Griffin beskriver sin kunst.
Derfor ønsker vi at invitere til denne musikalske rejse.

Programmet for ferniseringen d. 28. oktober vil være som følger:
14.00-16.30: Fernisering, hvor kunstneren vil være til stede
15.00: Åbningstale
16.30-17.30: Poems & Jazz

INSPIRATION FRA ROM OG POESI
Peter Griffin har en dybdegående interesse for menneskets opfattelse af tid, og forholdet mellem nutid og fortid – en interesse der spirede, da han som ung studerende fik et stipendium, hvor han kunne bo og male i Rom i to år. Her oplevede han hvordan romerne gennem historien havde bygget på tidligere generationernes vidt forskellige liv. Han blev meget bevidst om det individuelles livs flygtige natur og hvordan vi relaterer fortiden til nutiden.

Sidenhen har Rom haft stor indflydelse på kunstnerens værker, og i denne udstilling ses inspirationen tydeligt gennem refleksionen over menneskelivets styrker og svagheder, der opleves gennem tidens gådefulde væsen.

Et andet område, der har haft stor indflydelse på Griffins arbejde, er hans kærlighed til poesi. Han har bl.a. samarbejdet med fonden for Nobelprismodtageren Pablo Neruda, den spanske filosof Ortega y Gasset samt dramatikeren Ariel Dorfman. I denne udstilling vil Griffins værker indgå i et samspil med digte fra hans afdøde hustru, Rosie. Samspillet reflekterer over menneskets følelser i forbindelse med kærlighed og sorg – både i fortid og nutid.

FAKTA
Peter Griffin (født i 1947, England) er uddannet på The Royal College of Art i London. Han vandt ”The Prix de Rome” hvilket gjorde det muligt for ham at bo og arbejde i Rom to år. I London arbejdede han hos den berømte surrealistiske billedkunstner Roberta Matta. Hans værker har været udstillet verden over, og han er nu repræsenteret i Mark Rothko Fondens New York-samling. En udstilling med Griffins værker var valgt som en del af fejringen af 50 års jubilæet for menneskerettighederne. Samarbejde med Galleri Gl. Lejre siden 2008.

Print invitationen her

Tryk for større billede