Nynne Friis er ny erhvervschef i Lejre Kommune

35-årige Nynne Friis erstattede pr. 1. juni 2018 Thomas Hørdam i rollen som Lejre Kommunes erhvervschef. Hun har mange års erfaring med rådgivning af virksomheder og iværksættere i landdistrikter, og kommer fra en stilling som sekretariats- og programleder hos LAG Midt-Nordvestsjælland.

En erfaren erhvervsrådgiver med passion for landdistrikterne. Sådan beskriver Nynne Friis sig selv, og ser man på hendes baggrund, giver beskrivelsen god mening. Hun er født, opvokset og bosiddende på landet, og hun er oprindelig uddannet agronom fra Københavns Universitet. I flere år har hun haft ansvar for at skabe udvikling i LAG Midt- og Nordvestsjællands område. Inden da var Nynne Friis ansat i Landbrug & Fødevarer.

Erhvervsservice tæt på virksomhederne

Nynne Friis er vant til at vejlede virksomheder og yde erhvervsservice tæt på det lokale erhvervsliv. Selv siger hun om Lejre Kommunes erhvervsliv, at hun kender kommunen som et sted med innovative og dygtige erhvervsfolk.

-Jeg har mødt en del af Lejre Kommunes erhvervsfolk, og mit indtryk er, at der er en positiv udvikling i gang i kommunens erhvervsliv. Der er en bred vifte af erhvervsdrivende, som sætter kvalitet i højsædet og som har passion og ’drive’. Der er også en tydelig lokal identitet, hvor man er tro mod sin profil som landkommune med 49 landsbyer, og det er en styrke, vi kan arbejde videre med i den fremtidige erhvervsudvikling, siger Nynne Friis.

Kommunaldirektør Inger Marie Vynne er godt tilfreds med den nye profil, der skal stå i spidsen for Lejre Kommunes erhvervsservice.

-Erhvervslivet skal opleve, at Lejre Kommune er tilgængelig og giver både de større og mindre virksomheder og iværksættere vejledning og service af høj kvalitet, målrettet den enkelte branches og virksomheds behov. Det er jeg overbevist om, at Nynne kan være med til at levere, ligesom hun med sit stærke netværk kan være med til at skabe vigtige relationer for og mellem virksomheder, siger Inger Marie Vynne.

Erhvervsservice får et eftersyn

Noget af det første, den nye erhvervschef kaster sig over, er et eftersyn af den erhvervsservice Lejre Kommune yder. Eftersynet skal ses i sammenhæng med den forestående forenkling af det danske erhvervsfremmesystem, som regeringen og Dansk Folkeparti indgik aftale om den 24. maj 2018. I den forbindelse er man som erhvervsdrivende meget velkommen til at kontakte Nynne, hvis man har konkrete ønsker eller input til den erhvervsservice Lejre Kommune yder.

Erhvervschef Nynne Friis kan kontaktes på telefon 40 33 74 76 eller e-mail nyfr@lejre.dk.

Tryk for større billede