Få sparring og økonomisk støtte til bæredygtig forretningsudvikling

Bæredygtighed er blevet en konkurrenceparameter, som bliver stadig sværere at komme uden om. For eksempel fylder FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling mere og mere i strategierne hos fonde, store virksomheder og offentlige institutioner. At indtænke bæredygtighed og bidrag til FN’s 17 verdensmål, giver også økonomisk gevinst, det viser analyser fra McKinsey og Harwad Business Review.

Men hvordan er det lige, at man selv kommer i gang? Det står en række forskere og andre eksperter klar med, ofte gratis, hjælp til.

Se her, hvilke 4 attraktive muligheder der aktuelt er:

1) Få 300 gratis ingeniørtimer til din virksomhed

Har du brug for en skarp hjerne, som kan være med til at løse dine udfordringer, og hjælpe dig videre med udvikling af nye produkter og ydelser til din kunder? Så kan DTU Diplom måske være hjælpen du søger. Deres eksperter står klar til at bringe din virksomhed videre, og de kan tilbyde gratis ingeniørtimer til løsning af tekniske udfordringer i din virksomhed.

De kan hjælpe dig med bl.a. digitalisering, software‐ og hardware‐udvikling, procesdesign eller optimering af dine ressourcer, og vi kan hjælpe med at gøre din virksomhed mere konkurrencedygtig og miljøvenlig.

Læs mere her:http://www.ins.diplom.dtu.dk/

2) Bliv mere effektiv og grøn med en cirkulær forretningsmodel

Få hjælp til at udnytte ressourcer, energi og materialer mere effektivt og gøre dit produkt grønnere. Det kommer dine kunder til at efterspørge i fremtiden. Og det er sund fornuft, fordi en mere cirkulær og ressourcebevidst tilgang meget ofte sparer virksomheden penge! Lifestyle & Design Cluster tilbyder et målrettet forløb, som varer sammenlagt 7 måneder – og det koster kun jeres tid. I forpligter jer til aktivt at deltage i projektets aktiviteter og netværk. Til gengæld får I:

  • Screening af virksomhedens modenhed og potentiale til at arbejde med forbedret ressourceanvendelse og cirkulær økonomi.

  • Med afsæt i virksomhedens profil og ressourcer udarbejdes en individuel cirkulær forretningsmodel i samarbejde med en personlig tilknyttet rådgiver.

  • Mulighed for finansiel støtte til implementering af virksomhedens cirkulære forretningsmodel (bl.a. gennem indkøb af maskiner og udstyr samt indkøb af licenser).

  • Sparring, netværk og samarbejde med de andre deltagende virksomheder og rådgivere.

  • Bliv opdateret med viden inden for forbedret udnyttelse af ressourcer, udvikling og markedsføring af grønne produkter mm. på årlige konferencer.

Kontakt Henrik Nørgaard på henrik@ldcluster.com eller pr. telefon 2258 8230

eller

Kim Hjerrild på kim@ldcluster.com eller pr. telefon 6037 7221, hvis du vil høre nærmere om projektet.

3) Produkt-, proces- og konceptudvikling for fødevarevirksomheder

CPH-Food tilbyder et målrettet samarbejde mellem vidensinstitutioner, virksomheder og udviklingsmiljøer, der styrker produkt-, proces- og konceptudvikling hos fødevarevirksomheden.

Samarbejdet mellem virksomhed og vidensperson sker i form af sparring med enten en forsker, en studerende eller med flere virksomheder. De udvalgte virksomheder modtager vederlagsfri ekspertbistand til løsning af deres specifikke udfordringer, og skal afholde selve driftsomkostningerne, f.eks. udgifter til materialer til laboratorietests. SMV’en modtager delvis kompensation for medgået produktudviklertid og medfinansierer i form af egne timer.

Læs mere her:http://www.cph-food.dk/

4) Få knækket den teknologiske kode med hjælp fra DTU Link

DTU Link tilbyder små og mellemstore virksomheder (SMV’er) i Region Sjælland innovationsforløb baseret på videndeling og produktudvikling. Modtag op til 300 finansierede forskningstimer til at udvikle et teknologisk koncept eller en prototype

i tæt samarbejde med forskere fra DTU.

I projektet Teknologisamarbejde i Region Sjælland hjælper DTU Link regionale virksomheder med at identificere en teknologisk udfordring og udvikle eller teste en innovativ løsning. DTU Link matcher virksomheder med de rette forskningskompetencer på universitetet og tilbyder adgang til avancerede faciliteter i forhold til teknologi-, produkt- og produktionsudvikling.

Læs mere her: http://www.link.dtu.dk/

Du er også altid velkommen til at kontakte erhvervschef Nynne Friis på nyfr@lejre.dk eller 4033 7476, hvis du har brug for sparring eller hjælp til at finde den rette rådgiver, støtteordning eller fond, der kan hjælpe dig og din virksomhed videre.

Tryk for større billede