Det nye turistmagasin – også til fastboende

2019-udgaven af Visit Lejre-magasinet udkommer i disse dage, og det henvender sig både til gæster udefra og til borgere i kommunen.

En nordmand, der hver dag vandrer 1-2 timer i Bidstrup-skovene. En tilflytter fra Nørrebro, som har fundet lykken på landet. Cykelruter i smukke landskaber og varierende sværhedsgrader. Det er bare lidt af det nye indhold i magasinet Visit Lejre.

Magasinet er netop blevet trykt, og det ligger nu klar til gratis afhentning på kommunens rådhuse og biblioteker. Desuden bliver det sendt til en lang række turistkontorer landet over.

Grethe Saabye er formand for Lejre Kommunes udvalg for erhverv og turisme, og hun håber, at mange vil få glæde af publikationen:

”Det er blevet et magasin, som viser, hvor meget nyt der sker i Lejre Kommune i disse år. Nationalparken og naturen fylder meget. Det samme gør vores historiske landskaber og attraktioner.

Samtidig er der fokus på kulturen og alle de nye madtilbud, og også her går udviklingen jo virkelig stærkt.

Så jeg håber, at magasinet vil blive læst både af turister udefra og af alle de mange, som bor i kommunen eller måske overvejer at flytte hertil”, siger Grethe Saabye.

Magasinet har fire hovedafsnit: Om historien, naturen, maden og kulturen.

Som noget nyt har redaktionen valgt at tale med nogle af hverdagens eksperter: Mennesker, som bor i Lejre Kommune og aktivt bruger naturen, kulturen og alt det andet, som området byder på.

”2019 bliver også året, hvor byggeriet af den store kongehal bliver færdigt i Sagnlandet Lejre. Den bliver 60 meter lang og 12 meter bred, og den vil give et godt indtryk, hvad nordisk arkitektur og håndværk kunne frembringe i vikingetiden. Jeg er sikker på, at kongehallen bliver et vigtigt ikon og vartegn, som vil trække endnu flere gæster hertil, også fra udlandet”, tilføjer Grethe Saabye

Og magasinet har da også internationale ambitioner. Derfor er alle tekster på både dansk og engelsk.

Årets Visit-Lejre-magasin er på 52 sider. Det rummer et kort over kommunen med stier, cykelruter og udflugtsmål. Og der er en kalender med nogle af årets vigtigste begivenheder – fra køernes forårsfest til årets julearrangementer.

En elektronisk version findes på www.visitlejre.dk

Tryk for større billede